parcours 2017Op zondag 30 april 2017 is de eerste editie van HeerlenStormt. De organisatie heeft vandaag het parcours bekendgemaakt. Opvallend is dat het parcours door meerdere markante gebouwen en twee natuurgebieden van Heerlen voert. Ook worden enkele waterglijbanen en modderbakken gerealiseerd. 

Dwars door Nieuwe Nor, Meezenbroekervijver en Aambos
Vanaf 12.00 uur starten bestormers vanaf het Pancratiusplein. Het parcours voert dwars door Poppodium de Nieuwe Nor, richting Meezenbroekervijver waar bestormers het water via vlotten moeten oversteken. Ook moeten ze daar door de tunnel van de Caumerbeek stormen. Vervolgens loopt het parcours dwars door het Aambos waarbij de steile Oliemolenweg gebruikt wordt om een waterglijbaan te bouwen. 
 
Stormen door Luciushof, het Savelbergklooster en Thermenmuseum
Het parcours voert de bestormers vervolgens weer richting centrum waar zij dwars door het Luciushof, Savelbergklooster en het Thermenmuseum stormen. Op het Pancratiusplein wordt een grote modderbak gerealiseerd en een tweede glijbaan. Het parcours loopt vervolgens via de Geleenstraat. Hier staat een hindernis die gerealiseerd wordt door de deelnemers aan Back on Track. Het parcours loopt daarna via de pleinen Raadhuisplein, Tempsplein en Burgemeester de Hesselleplein richting natuurgebied TerWorm. 
 
Hindernis kasteel TerWorm, CBS, Mijnmuseum en fontein Carbon6
Bestormers waden door het water in de tunnel via de Geleenbeek en komen dan Landgoed TerWorm in. Het parcours loopt dwars door de natuur richting Kasteel TerWorm waar bestormers door de kasteelgracht moeten ploeteren. Vervolgens gaan de bestormers dwars door Crossfit, een fitnesscentrum aan In de Cramer. Een eindje verder rennen de bestormers vanaf de CBS-weg door naar de parkeerplaats van CBS. Via deze parkeerplaats stormen zij via een ingang de trappen op en komen in de centrale hal van het gebouw uit. In deze hal rennen zij om het mijnmonument heen en gaan zij over een klimrek. Vervolgens rennen de bestormers door de hoofduitgang weer naar buiten om hun weg te vervolgen dwars door het Mijnmuseum. Vervolgens stormen ze dwars door de fontein op Carbon6.
 
Modderbak en dwars door Berden Mode en Wonen
Na Carbon6 loopt het parcours weer richting centrum. Op het burgemeester van Grunsvenplein wacht de bestormers een modderbak met wasstraat. Via de tunnel Apollolaan vervolgen bestormers hun weg richting Berden Mode en Wonen. Ook hier stormen de deelnemers het pand binnen naar de tweede etage om vervolgens via een glijbaan weer op straat terecht te komen. Daarna volgen nog drie hindernissen waaronder een waterval en sloopauto’s met banden om vervolgens bij de finish op het Pancratiusplein uit te komen. 
 
Het parcours van HeerlenStormt bestaat uit diverse afstanden: 2,3 - 4,1 - 6,6 - 9,3 - 15,2 en 30,4 km. Vanaf de 15,2 km storm je door het CBS-gebouw en nog vele andere hoogtepunten van Heerlen. In totaal overwinnen de bestormers 38 hindernissen. Voor scholieren van 6 tot 13 jaar volgen een verkort deel van het parcours. Ook vinden er verschillende activiteiten plaats in de stad voor jong en oud.

JU Sponsors

mijnmuseum.jpg
van-Hooft-verkeerstechniek.jpg
TerWorm.jpg
ocean.png
nieuwenor.jpg
twee-gezusters.jpg
DSV.jpg
henrich.jpg
MarcSchattefor.png
heerlen-logo_blauw_FC.jpg
scouting-Berix.jpg
berden.png
thermenmuseum.jpg
venlona.png
Back_on_track.jpg
wiertz.jpg
provincie limburg.jpg
VenloTech.png
Q-Park.jpg
lopers-company.jpg
hardloopshop-nl.jpg
i-trail.jpg
mi68.png
CBS.jpg

Ook deelnemen aan deze stormlopen?


VenloStormt Main DSV dia
BaarloStormt Main dia
RoermondStormt Main dia